Pouť v Čejkovicích, 7. a 8.8.2010

Náš filiální kostel v Čejkovicích je zasvěcen Panně Marii Sněžné a letošní pouť jsme slavili sedmého a osmého srpna. Stalo se dobrým zvykem, že místní mládež v krojích obchází všechny obyvatele obce a zve na svoje vystoupení a pouťové zábavy. Dříve ale než jde zavádět, přijde do kostela, kde si chce vyprosit požehnání nejen pro sebe, své rodiče, ty které mají rádi, ale také pro všechny ty ke kterým přicházejí, se kterými se setkají.

Letošním tématem pro zamyšlení v kostele, byla lidská hloupost. Téma navrhl stárek se stárkovou a pravdou je, že to vůbec nebyla lehká meditace. Nakonec jsme tu naši lidskou hloupost postavili proti moudrosti a společně zjistili, že o ten dar moudrosti je dobré stále usilovat a jej rozvíjet. Bylo hodně příjemné, že i při tak vážném zamyšlení jsme se všichni přítomní dovedli pousmát té své vlastní hlouposti. Kostel byl plně obsazený a těch mladých v krojích bylo asi kolem třiceti.  Bohu díky!

Fotografie zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *