Oslava dne matek a hasičská pouť, 9.5.2010

V neděli devátého května jsme v našem farním kostele měli velkou slavnost při které jsme společně děkovali a prosili za naše maminky a místní hasiče.

 Naše současná společnost povolání k mateřství odsouvá až na okraj svého zájmu. Větší význam přikládá budování kariéry, zábavě a nezávazným partnerským vztahům. O to víc je třeba, abychom si vážili těch maminek, které se nebojí, že narozením dítěte přijdou o to, co jiní pokládají za tak důležité. Homér už kdysi dávno řekl, že lidská společnost bez dobrých a obětavých matek je společností, které se nedostává rozumu. Společně jsme děkovali za jejich odvahu a vyprošovali jim mnoho síly, trpělivosti a lásky jim, jejich dětem a rodinám.

Každá maminka, které byla přítomna na mši sv., jako projev úcty obdržela kytičku.

 Při mši sv. jsme také mysleli na naše hasiče, kteří podobně jak naše matky, často nehledí na své pohodlí a jsou připraveni pomoci tam, kde je to potřeba. Nejsou to jen požáry, ale také různé kalamity a neštěstí, kde naši dobrovolní hasiči často dávají sebe pro ty druhé. Je příznačné, že právě toto si mnozí občané uvědomují až tehdy, když volají o pomoc. Prosili jsme za to, aby Pán žehnal každému dobrému dílu, které činí pro ty druhé a zároveň i žehnal jejich rodinám.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *