Poutní slavnost v Oleksovicích, 15.8.2010

Letošní Slavnost Panny Marie Nanebevzaté vyšla na neděli 15. srpna a naši farní pouť jsme slavili v sobotu vigílií slavnosti a v neděli hlavním poutním dnem.

Už i u nás v Oleksovicích se stalo tradicí, že místní mladí přichází do kostela, aby si vyprosili požehnání pro sebe, pro všechny které mají ve svých srdcích, ale také pro celou naši obec. Je opravdu velmi hezké, že po bohoslužbě jdou na hřbitov a tam při společné modlitbě vzpomínají na všechny zemřelé obyvatele  Oleksovic a děkují za všechno to, co dobrého pro obec udělali. Je moc milé, když stárek se stárkovou k hlavnímu kříži pokládají kytici a zapalují svíčku…

Nedělní poutní slavnosti byli přítomní i mladí přátelé z farnosti Knínice, Šebetov, Cetkovice a Uhřice. Celá naše farnost se shodla na tom, že svým vystupováním, zpěvem i hraním té naší pouti pomohli dát punc důstojné oslavy naši ochránkyně Panny Marie Nanebevzaté. Patří jim za to upřímné Pán Bůh zaplať!

Fotografie zde.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *