Pouť na Turzovku

Měsíc říjen je měsícem, kdy více než v jiném období, máme mít růženec v ruce a ve společnosti s Matkou Krista děkovat i prosit…

Dne 9.10.2010 jsme se vydali na pouť k Panně Marii na Turzovce. Pouť pořádala farnost Oleksovice a účastnili se farníci i z okolních farností, téměř všechna místa v autobuse byla obsazena. Trochu jsme se obávali, jak kopec Živčák zvládnou i ti, kteří trpí různými bolestmi, ale nakonec nás autobus dovezl až na horní parkoviště a odtud ke kapličce už to byla celkem pohodlná cesta. Přišli jsme včas, abychom byli přítomni na mši sv. ve Slovenštině. Kázání měl pater, který pochází přímo z Turzovky a mluvil o síle Mariina poselství. Potom jsme měli vlastní mši sv., kterou sloužil P. Pavel Merta, P. Pavel Buchta a kázání měl jáhen Petr. Při slavení Eucharistie jsme spolu s Marii i ostatními přítomnými vytvořili radostné společenství, kde každý s otevřeným srdcem mohl dávat i přijímat.

Domů jsme se vrátili unavení, ale také radostní a slíbili jsme si, že naše společná pouť určitě nebyla tou poslední.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *