Letošní Poděkování za úrodu spojené s Farním dnem 26.09.2010

Stalo se u nás v Oleksovicích hezkou tradicí, že naše farnost každoročně, vždy ke konci vegetačního období, společně děkuje za úrodu. Ve mši sv. děkujeme za všechno, co jsme mohli sklidit na našich polích, v sadech, vinicích, na našich zahradách i zahrádkách. Děkujeme Pánu Bohu a zároveň prosíme, aby všem lidem, při každé jejich práci, žehnal.

Také v letošním roce bylo Poděkování spojeno s výstavou ovoce, zeleniny, květin a polních plodin, které se v naší oblasti urodily.

Odpoledne ve 14 hod bylo v kostele divadlo o třech dějstvích s názvem Abraham, které zahrály děti z Čejkovic. Odhadujeme, že bylo přítomno přes 100 diváků a všichni také velmi ocenili výkony mladých herců. Byl to příjemný kulturní zážitek.

Po divadle jsme se přesunuli na faru, kde byl pro návštěvníky připraven tradiční Farní den, tedy setkání různých lidí, kteří si chtějí u dobrého pohoštění společně posedět a popovídat si.

Podle ohlasů většiny přítomných to byl velmi zdařilý a příjemně strávený den. Kromě místních občanů byli přítomni i návštěvníci z okolních vesnic. Těch našich z  Oleksovic, Čejkovic i Stošíkovic, mohlo být více.

Upřímné Pán Bůh zaplať náleží všem těm, kteří se o zdárný průběh celého dne postarali. Jde především o  firmu Frapoch z Brna, která sponzorovala celé pohoštění včetně opečeného selete, dále mládežníci z farnosti Knínice u Boskovic, kteří zajistili opravdu kvalitní hudební doprovod jak při ranní bohoslužbě, tak i při divadle. Poděkování patří také všem těm, kteří přispěli svými výpěstky na výstavu v kostele a těm ženám, které výstavu také uspořádaly. Děkujeme všem, kteří napekli množství dobrot, všem kteří připravili pečené sele, všem co se starali o obsluhu, čistotu nádobí, ale také všem těm, kteří jakýmkoliv jiným způsobem přispěli pro zdárný průběh dne.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *