Předvánoční večer v Čejkovicích

Počátkem prosince 2010 bylo v čejkovickém kostele zdařile uskutečněno již tradiční slavnostní rozsvícení vánočního stromu, který je vnímán jako symbol  přátelství, lásky, klidu a pokoje. V průběhu sobotního podvečera se sešel hojný počet dospělých i dětí  nejen z Čejkovic. Všichni zúčastnění si užili různá a velmi povedená vystoupení, které organizoval Obecní úřad Čejkovice spolu s římskokatolickou farností.

Nejdříve místní děti zahrály divadlo s názvem Abraham, které mělo velký úspěch jak u přítomných dětí, tak u dospělých. Přestávky mezi jednotlivými dějstvími a následným samostatným vystoupením zpestřil ženský pěvecký sbor „Studánka“ z Březí. Prostřednictvím lidových písní navodily v plně obsazeném kostelíku milou vánoční pohodu.  Potom už do kostela přišli, jako překvapení, Mikuláš s andělem. Tito vzácní hosté  nadělili nadšeným dětem sladké balíčky plné zdobených perníčků, které vytvořily šikovné ruce oleksovických žen.  Po této radostné návštěvě se celé společenství přesunulo před kostel, kde byl slavnostně desítkami světýlek rozsvícen a následně požehnán vánoční strom. Na závěr každý z přítomných dostal bohaté občerstvení.  Všem účinkujícím a také všem těm, kdo se na zdařilé akci podíleli, náleží upřímné Pán Bůh zaplať.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *