Důležité události v naší farnosti v druhé polovině roku 2016

Mezi nejvýznamější události farnosti patří slavení farních poutí. Čejkovická pouť ke cti Panny Marie Sněžné byla v Čejkovicicích dne 6.srpna a ve farním kostele v Oleksovicích ke cti Panny Marie Nanebevzaté, dne 13. a 14. srpna. Při slavnostech v obou vesnicích byla přítomna mládež z místní obce (zavádějící).

Na konec prázdnin byl na farním dvoře v Oleksovicích uspořádaná sešlost dětí a jejich rodičů a prarodičů. U ohníčku a opákání špekáčků společně vzpomínali na letošní prázdniny.

V neděli 4.září jsme  ve farním kostele v Oleksovicích společně děkovali za letošní úrodu. Místní farníci  v presbytáři kostela instalovali výstavku všech plodin, které se urodily na území farnosti a to na polích, vinicích, sadech, zahradách i zahrádkách. A jako už tradičně, výstavka se velmi líbila!

Tradiční pouť k Panně Marii Bolestné u kapličky k Hostěradicím, jsme letos slavili v neděli 11. září, odpoledne. Mši sv. sloužil P. Josef Dvořák, farář z Hostěradic. Na pouť přišli poutníci nejen z Oleksovic, ale také z Miroslavi, Hostěradic, Trstěnic a Jiřic.

Naši farníci se také v měsíci září účastnili děkanské pouti ke sv. branám.

Několik dětí se svými rodiči a prarodiči se před vstupem do adventní doby sešli na faře v Oleksovicích, aby společně vytvořili adventní věnce. Byla to velká radost všech účastníků. Již se také stalo tradicí žehnání obecních vánočních stromů v Oleksovicích i Čejkovicích. Jsou to důstojné společenské akce, kterých se účastní téměř všichni obyvatelé jednotlivých obcí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Kronika a jeho autorem je Petr Šmeral. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *